pianoartcluj@gmail.com
0741210554 / 0742050637

Servicii

Serviciile kvartett

  1. Reconditionare-vopsire lemn exterior pianine/piane 

Kvartett SRL va ofera servicii de reparatie a lemnului exterior si revopsire a pianului sau pianinei in culoarea dorita, alb, rosu negru etc, pe varianta mata sau lucioasa. Nu conteaza ce culoare a avut inainte, pentru ca procesul este unul prin care indepartam culoarea initiala. Daca se doreste a se pastra culoarea initiala, va informam ca doar varianta mata este posibila.

 

  1. Consltanta

In momentul in care doriti sa cumparati un pian/ o pianina noua sau doriti sa schimbati vechiul instrument cu unul nou, noi va stam la dispozitie cu sfaturi legate de ceea ce e mai potrivit pentru  alegerea unui nou instrument.

 

  1. Acordaj piane/pianine

Specialistii firmei noastre, acordorul Albert Jozsef si acordorul Marius Handabut, acordeaza piane si pianine la cererea clientilor pentru pianul personal, pentru evenimente publice (concerte, nunti etc) sau pentru licee de muzica.

Acordajul poate fi de mai multe feluri:

 1.capital -cand pianul este dezacordat destul de mult si necesita mai multe ore pentru a fi acordat.

 2.de intretinere-se recomanda ca pianul sa fie acordat de 2 ori pe an.

 

De ce se dezacordează pianele?

Umiditatea crescută și diferențele de temperatură sunt două dintre fenomenele care influențează negativ acordajul pianelor. Dintre cele două, umiditatea este factorul care acționează decisiv în modificarea tonurilor. Umiditatea normală pentru piane este de 40 – 60%, iar umiditatea ideală este de 45 – 50%. Având în vedere climatul temperat continental de tranziție specific Europei centrale, unde umiditatea este variabilă între 15 și 85 % (100% umiditate reprezentând ceața) este nevoie de o grijă sporită în aerisirea locațiilor în care sunt amplasate instrumentele.

Amplasați pianul/pianina departe de locurile unde temperaturile variază pe scară largă într-o perioadă de 24 de ore: nu așezati pianul în fața ferestrelor sau în locurile unde sursa de lumină solară este directă, departe de șemineuri, de aer condiționat sau încălziri ventilate. Temperatura ideală pentru păstrarea în bune condiții a acordajului și a instrumentului este de 20 – 23 º C. Tratați-vă pianul ca o piesă de mobilier valoroasă: păstrându-l curat și nu suport pentru băuturi, vase de flori, plante sau alte obiecte. Dacă vărsați lichide pe suprafața lucioasă a pianului pot apărea umflături sau diferențe de culoare, care necesită reparații majore. Pianele noi sunt, în general, finisate în poliester sau lac satinat, care necesită decât îndepărtarea prafului cu o cârpă 

uscată și moale.

 

  1. Testare auz muzical

Venim in ajutorul celor care vor sa inceapa a canta la un instrument cu o testare a auzului muzical. Prin cateva metode simple putem sa va testam auzul si sa va sfatuim cum sa va initiati in universul muzicii. Testul se face la sediul firmei pe str Motilor nr 103.

Sunt bineveniti copiii, adultii sau oricine doreste sa descopere ceva nou despre sine.

 

  1. Buy-Back

Pentru instrumentele cumparate din magazinul nostru (doar pianine,piane,piane digitale si chitare) va oferim acest serviciu de buy-back. 

Prima varianta ar fi daca doriti sa cumparati un instrument mai bun sau nou, noi preluam vechiul instrument din pretul caruia se scade un pret datorat uzurii si puteti cumpara altul mai scump achitand doar diferenta de pret dintre cele doua instrumente.

A doua varianta este simpla preluare si cumparare a  instrumentului de catre firma noastra la un pret diferit fata de cel de achitionare datorita uzurii, dar avem grija ca toata lumea sa fie multumita!

 

  1. Curatare instrmente de suflat.

Orice instrument de suflat are nevoie de curatare la pistoane, la clape, la culisa etc. Noi colaboram cu Florin Borza, suflator, cel are se ocupa de acest serviciu, la sediul firmei.

 

  1. Schimbat corzi chitara

Indiferent ca ati cumparat de la noi chitara sau nu, noi va schimbam corzile rupte de la chitara. Corzile le puteti cumpara de la noi, sau din alta parte.

 

  1. Cum alegem un pian/pianina

Achizitionarea de instrumente muzicale este fara doar si poate o decizie de o responsabilitate foarte serioasa si de asemenea o investitie care poate insemna 1000 Euro si/sau poate ajunge pana la zeci de mii de Euro pentru instrumente cu adevarat de calitate.

Marcile cele mai cunoscute si implicit bune sunt:Steinway&Sons,Grotrian,August Forster,Bluthner,Yamaha,Bechstein,Nordiska,Fazzioli,Schimmel si lista poate continua.

 

Pune-ti intrebari legate de calitatea instrumentului, materiale folosite, de asemenea despre acordarea si garantia pianului si daca vanzatorul este un specialist in domeniu. 

Cumpara un pian produs de o companie ce are o reputatie buna si fi sigur ca garantia vine din partea producatorului. Chiar daca optati pentru un instrument second hand un instrument poate fi excelent pentru studiu personal cu conditia ca instrumentul sa fi fost bine intretinut si acordat la timp.

Nu cumpara pana cand nu esti sigur ca garantia poate fi satisfacuta de producator sau de catre persoana care a vandut instrumentul. In general un pian nu isi pierde din valoare foarte repede. Un instrument vechi de 10 ani, dar ingrijit si acordat des, poate sa coste la fel de mult ca unul nou. Inainte sa cumperi roaga un specialist sa verifice fiecare piesa din componenta.

 

Ce este absolut necesar a se verifica in cazul instrumentelor folosite.

1 – starea generala poate spune in cele mai multe cazuri in ce fel a fost pastrat instrumentul.

2 – cutia de rezonanta. O cutie de rezonanta fisurata va oferii un sunet sec, lipsit de armonice si/sau de calitati timbrale si acustice. In cazul crapaturilor mai pronuntate veti auzi chiar sbarnaituri in anumite registre ale instrumentului. Calusul deasemenea este o componenta care dupa 50 ani se fisureaza la multe dintre instrumentele mai putin calitative.

3 –  mecanismul – cele mai bune mecanisme (fiabilitate) sunt produse in general in Germania. Aici amintim urmatoarele marci. Louis Renner, Schwander, Langer, etc. Foarte importatnt ca mecanismul sa nu fie uzat si miscarile componentelor  sa fie foarte bine reglate si miscarile ciocanelelor bine directionate.

4 – placa de fonta (bronz) este necesar sa nu fie crapata. De obicei acesta placa nu se crapa decat in urma unor socuri mecanice.