Despre noi
Firma Kvartett a luat ființă din pasiunea celor 4 membri ai familiei, de unde și numele de Kvartett. Magazinul de instrumente muzicale s-a deschis în 2017, aproape de centrul Clujului, pe Calea Moților nr. 103. Membri familiei sunt inițiați în arta cântatului la pian, chitară și clarinet, având în spate experiență de ani de cântat și experiență în evaluarea diferitelor instrumente muzicale, cum ar fi pianele și pianinele, în mod special. De-a lungul timpului am participat la târgurile de instrumente de la Frankfurt. Am vizitat diferite fabrici de piane din Europa: Bluthner, Schimmel, inclusiv Steinway. Magazinul are focusul pe vânzarea de piane și pianine acustice dar și digitale. Dar la noi găsiți și chitare și accesorii pentru acestea, scaune reglabile pentru pian, corzi pentru chitară și vioara. De câțiva ani, în spațiul magazinului este un atelier unde se recondiționează piane și pianine. Știm cât de necesar este în zilele noastre să putem avea acces la informații utile de pe internet, astfel că avem și un site care vă pune la dispoziție o parte din produsele noastre.
Serviciile kvartett
- Recondiționare / vopsire lemn exterior a pianelor / pianinelor
Kvartett SRL vă oferă servicii de reparație a lemnului exterior și revopsire a pianului sau pianinei în culoarea dorită: alb, roșu, negru etc, pe varianta mată sau lucioasă. Nu contează ce culoare a avut înainte, pentru că procesul este unul prin care îndepărtăm culoarea inițială. Dacă se dorește a se păstra culoarea inițială, vă informăm că doar varianta mată este posibilă.
- Consltanța
În momentul în care doriți să cumpărați un pian / pianină nouă sau doriți să schimbați vechiul instrument cu unul nou, noi vă stăm la dispoziție cu sfaturi legate de ceea ce e mai potrivit pentru alegerea unui nou instrument.
- Acordaj piane / pianine
Specialiștii firmei noastre, acordorul Albert Jozsef și acordorul Marius Handabut, acordează piane și pianine la cererea clienților pentru pianul personal, pentru evenimente publice (concerte, nunți, etc) sau pentru licee de muzică.
Acordajul poate fi de mai multe feluri:
- Capital – când pianul este dezacordat destul de mult și necesită mai multe ore pentru a fi acordat.
- De întreținere – se recomandă ca pianul să fie acordat de 2 ori pe an.
De ce se dezacordează pianele?
Umiditatea crescută și diferențele de temperatură sunt două dintre fenomenele care influențează negativ acordajul pianelor. Dintre cele două, umiditatea este factorul care acționează decisiv în modificarea tonurilor. Umiditatea normală pentru piane este de 40 – 60%, iar umiditatea ideală este de 45 – 50%. Având în vedere climatul temperat continental de tranziție specific Europei centrale, unde umiditatea este variabilă între 15 și 85 % (100% umiditate reprezentând ceața) este nevoie de o grijă sporită în aerisirea locațiilor în care sunt amplasate instrumentele.
Amplasați pianul / pianina departe de locurile unde temperaturile variază pe scară largă într-o perioadă de 24 de ore. Nu așezati pianul în fața ferestrelor sau în locurile unde sursa de lumină solară este directă, departe de șemineuri, de aer condiționat sau încălziri ventilate. Temperatura ideală pentru păstrarea în bune condiții a acordajului și a instrumentului este de 20 – 23 º C. Tratați-vă pianul ca o piesă de mobilier valoroasă: păstrându-l curat și nu suport pentru băuturi, vase de flori, plante sau alte obiecte. Dacă vărsați lichide pe suprafața lucioasă a pianului pot apărea umflături sau diferențe de culoare, care necesită reparații majore. Pianele noi sunt, în general, finisate în poliester sau lac satinat, care necesită decât îndepărtarea prafului cu o cârpă uscată și moale.
- Testare auz muzical
Venim în ajutorul celor care vor să înceapă a cânta la un instrument cu o testare a auzului muzical. Prin câteva metode simple putem să vă testăm auzul și să vă sfătuim cum să vă inițiați în universul muzicii. Testul se face la sediul firmei pe str Motilor nr 103, Cluj-Napoca. Sunt bineveniți copiii, adulții sau oricine dorește să descopere ceva nou despre sine.
- Buy-Back
Pentru instrumentele cumparate din magazinul nostru (doar pianine / piane / piane digitale și chitare) vă oferim acest serviciu de buy-back. Prima variantă ar fi dacă doriți să cumpărați un instrument mai bun sau nou, noi preluam vechiul instrument din prețul căruia se scade un preț datorat uzurii și puteți cumpăra altul mai scump achitând doar diferența de preț dintre cele doua instrumente. A doua variantă este simpla preluare și cumpărare a instrumentului de către firma noastră la un preț diferit față de cel de achiziționare datorită uzurii, dar avem grijă ca toată lumea să fie mulțumită!
- Curățare instrumente de suflat.
Orice instrument de suflat are nevoie de curățare la pistoane, la clape, la culisă etc. Noi colaboram cu Florin Borza, suflător, cel are se ocupa de acest serviciu, la sediul firmei.
- Schimbat corzi chitară
Indiferent că ați cumpărat de la noi chitara sau nu, noi vă schimbăm corzile rupte de la chitară. Corzile le puteți cumpăra de la noi, sau din altă parte.
- Cum alegem un pian / pianină
Achiziționarea de instrumente muzicale este fără doar și poate o decizie de o responsabilitate foarte serioasa și de asemenea o investiție care poate însemna 1000 Euro și / sau poate ajunge până la zeci de mii de Euro pentru instrumente cu adevărat de calitate. Mărcile cele mai cunoscute și implicit bune sunt: Steinway & Sons, Grotrian, August Forster, Bluthner, Yamaha, Bechstein, Nordiska, Fazzioli, Schimmel și lista poate continua.
Pune-ți întrebări legate de calitatea instrumentului, materiale folosite, de asemenea despre acordarea și garanția pianului și dacă vânzătorul este un specialist în domeniu. Cumpără un pian produs de o companie ce are o reputație bună și fii sigur că garanția vine din partea producătorului. Chiar dacă optați pentru un instrument second hand, un instrument poate fi excelent pentru studiu personal cu condiția ca instrumentul să fi fost bine întreținut și acordat la timp. Nu cumpăra până când nu ești sigur că garanția poate fi satisfăcută de producător sau de către persoana care a vândut instrumentul. În general un pian nu își pierde din valoare foarte repede. Un instrument vechi de 10 ani, dar îngrijit și acordat des, poate să coste la fel de mult ca unul nou. Înainte să cumperi, roagă un specialist să verifice fiecare piesă din componentă.
Ce este absolut necesar a se verifica în cazul instrumentelor folosite?
- Starea generală poate spune în cele mai multe cazuri în ce fel a fost păstrat instrumentul.
- O cutie de rezonanță fișurată va oferi un sunet sec, lipsit de armonice și / sau de calități timbrale și acustice. În cazul crăpăturilor mai pronunțate veți auzi chiar sbârnăituri în anumite registre ale instrumentului. Călușul deasemenea este o componentă care, dupa 50 ani, se fișurează la multe dintre instrumentele mai puțin calitative.
- Cele mai bune mecanisme (fiabilitate) sunt produse în general în Germania. Aici amintim următoarele mărci: Louis Renner, Schwander, Langer, etc. Foarte important că mecanismul să nu fie uzat și mișcările componentelor să fie foarte bine reglate și mișcările ciocănelelor bine direcționate.
- Placa de fonta (bronz) este necesar să nu fie crăpata. De obicei această placă nu se crapă decât în urma unor șocuri mecanice.